esmaspäev, 26. oktoober 2015



Lehttaina-kanapirukas
Sel nädalal kirjutan, kuidas teha maitsvat kanapirukat. Pirukast saavad söönuks mitu inimest ja seda on hea teha näiteks siis kui külalised tulevad. Idee just sellest toidus kirjutada tuli sellest, et emale väga maitseb see pirukas ja ta otsustas seda ka õhtusöögiks teha.
Valmistamine
Lõika kanafileed pisikesteks tükkideks ja prae õlis kiiresti läbi. Lõika tomatid põigiti 5 mm paksusteks viiludeks, paprika pisikesteks tükkideks. Kata ahjuplaat lehttainaga. Laota tainale kanatükid, kata tomativiiludega ja puista üle paprikatükikestega. Mikserda munad lahti, lisa majonees, jogurt, riivjuust, maitseained ja petersell. Kalla segu ühtlaselt pirukatäidisele. Küpseta 200-kraadise ahju alaosas 35-40 minutit, kuni pirukas on pealt kuldpruun. Tõsta pirukas koos plaadiga restile jahtuma. Lõika leigelt kandilisteks tükkideks. 
Mida läheb vaja piruka valmistamisel:
Täidis:
500 g kanafileed                                                
2 sl Risso õli
1 kg tomatit
1 suur kollane paprika
Kate:
muna
1 dl vedelat majoneesi
1 dl maitsestamata jogurtit
300 g riivitud juustu
2 tl sidrunipipart
2 tl ürdisoola
 (enne ahju panemist)
Markus Kitvel 11Re

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar