pühapäev, 4. oktoober 2015



Baguette


Üks päev mängisin cs:go-d üksi ja mu tiimi tuli mitu prantslast. Nad olid koguaeg täiega soolased ja jonnisid. Ma hakkasin neid kutsuma baguette-teks, mis oli mulle väga naljakas. Seda tehes mõtlesin, et mul on vaja teha see nädal blogi mingi söögi kohta ja sealt tuli mul mõte teha baguette.
Baguette on klassikaline prantslaste toit, mida nad peaaegu iga päev söövad. See on üks pikk sai, mille tegemine pole kõige raskem asi ja see on ka üks põhjusi, miks ma selle valisin, kuna ma ise söögi tegemises kõige parem ei ole.
Baguette retsept:
 500g nisujahu,
350g vett,
12g soola,
7g pärmi (mitte kuiva)

1) Sega pärm veega. Sega jahu ja sool suures kausis, siis lisa järk-järgult vee-pärmi segu, sega. Kata niiske riidega ja jäta tunniks kerkima.
2) Jaga tainas kolmeks osaks ja aseta kergelt jahusele pinnasele. Vormi igast osast baguette’i kujuline sai ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee viis lõikeava, kata kinni ja jäta veel tunnikeseks kerkima.
3) Eelsoojenda ahi 230 kraadini. Küpseta 15-20 minutit kuni sai on kuldpruun.
 Baguette tegemine oli minu jaoks väga huvitav, kuna ma ise palju süüa ei tee.
Jakob Talpsepp 11RE

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar